Здоров’я

Головний біль може виникати й через незвичні причини

Напевно, кожен може погодитися з тим, що головний біль — один з найгірших варіантів болю, який наздоганяє у найбільш незручний момент. Причин може бути безліч, необхідно розібратися у кожному окремому випадку.

Відео дня:

Ми ж вирішили з’ясувати, про які причини виникнення цього болю можна навіть не здогадуватися, інформує Ukr.Media.

Напруга

Багато людей скаржаться на постійний біль після важкого робочого дня. У цьому є сенс, оскільки після тривалого перебування у одній позі утворюється напруга у шийному відділі хребта. Зазвичай, людина починає відчувати біль у потилиці, цей біль поступово перетікає до чола і стає таким, що тягне. При цьому прийом знеболюючих засобів лише ненадовго пом’якшує ситуацію, тут важливо визначити, які саме частини хребта відчувають велике навантаження протягом дня, після цього вже можна поступово вживати заходів, щоб знизити хронічну напругу.

Внутрішньочерепний тиск

Як визначити, що головний біль викликаний саме високим тиском? Якщо ви реагуєте на яскраве світло і відчуваєте, що підкочує нудота, з великою ймовірністю біль викликаний саме підвищеним тиском. Дуже часто такий біль виникає після травм і ударів головою. У цьому випадку не варто затягувати з походом до фахівця, оскільки прийом знеболюючих засобів лише на деякий час вирішить вашу проблему.

Неправильний підбір окулярів

Досить несподіваний пункт. Ви можете відмінно бачити за допомогою нових окулярів, але при цьому відчувати дивний дискомфорт, який супроводжується головним болем. Найцікавішим є те, що біль, який викликаний неправильним підбором окулярів, практично ніяк не прибирається лікарськими засобами. Такий біль частіше проявляється в області чола. Спробуйте отримати консультацію офтальмологів у декількох медичних центрах, щоб отримати максимально незалежну думку і підібрати окуляри, які не будуть провокувати незручності.