Соціум

Google почне пропонувати екологічні маршрути

Google-карти почнуть складати маршрути, прямуючи якими, водій залишить найменший вуглецевий слід. Для цього система буде аналізувати трафік, викиди автомобілів і нахили доріг. Про це пише BBC.

Функція почне працювати в США наприкінці року, в інших країнах — пізніше, уточнює телекомпанія.

«При запуску програми складений маршрут автоматично буде екологічним, якщо користувач не відмовиться від цієї функції. У ситуаціях, коли поїздка альтернативними маршрутами буде значно швидшою, Google запропонує водієві варіанти і дозволить порівняти ймовірні викиди», — сказав директор з продуктів Google Рассел Дікер.

Компанія використовує дані про викиди, отримані Національною лабораторією поновлюваних джерел енергії США при тестуванні різних типів машин і автомобільних доріг.

У картах Google також будуть враховувати дані про нахили доріг, отримані за допомогою функції GoogleStreetView. Вона дозволяє дивитися панорамні види вулиць багатьох міст світу з висоти близько 2,5 метрів. Крім того, компанія використовує аерофотознімки та супутникові знімки.

Нагадаємо, незабаром всі блогери YouTube будуть оплачувати прибутковий податок.

Також повідомлялося, що платформа YouTube анонсувала тестування новий функцій. Йдеться про інтерфейси, в яких буде приховано кількість дизлайків за контент.