ГоловнеСвіт

Греція запроваджує новорічний карантин

Влада Греції прийняла рішення посилити на два тижні карантинні обмеження, запроваджені через пандемію коронавірусу. Про це інформувало видання The Guardian.

За його даними, щоб стримати в країні сплеск захворюваності на COVID-19, з 3 по 16 січня діятимуть додаткові заходи, які стосуватимуться переважно нічних розважальних закладів.

Так, у зазначений період бари та ресторани повинні будуть закритися опівночі, а максимальна кількість відвідувачів за столиком не повинна перевищувати шести осіб. У разі порушень МОЗ погрожує заборонити музику у таких закладах.

Крім того, обмежується відвідування спортивних заходів до 10% місткості, але не більше ніж 1000 осіб. Відвідувачам закладів догляду за літніми людьми буде дозволено відвідувати пацієнтів, якщо вони зможуть надати негативний ПЛР-тест, зроблений протягом попередніх 48 годин.

Також уряд зобов’яже мешканців носити маски з високим рівнем захисту у супермаркетах, громадському транспорті та закладах громадського харчування.

Зазначимо, що в неділю в Греції зафіксовано рекордну з початку пандемії кількість нових випадків коронавірусу та смертей на його фоні — 9284 та 66 відповідно.

Як повідомлялося, з 19 грудня грецька влада посилила правила в’їзду для туристів. Зокрема, уряд запровадив вимогу для всіх туристів надати результат ПЛР-тестування на коронавірус протягом 48 годин після в’їзду до країни.