ГоловнеПолітика

ЄС має намір оштрафувати Британію через забруднення повітря

Європейський суд у першому рішенні проти Великобританії після Brexit ухвалив, що країна «систематично і наполегливо» порушує закони про забруднення повітря. Про це повідомляє The Telegraph.

Тепер Британія може зіткнутися зі штрафом від Євросоюзу за недотримання рівнів діоксиду азоту, пов’язаних з рухом важких транспортних засобів. При цьому Великобританія не вжила заходів для мінімізації порушень забруднення.

Зокрема, було встановлено, що рівні в 16 областях, включаючи Великий Лондон і Великий Манчестер, «систематично» перевищували цільові показники якості повітря ЄС, встановлені в 2008 році.

Незважаючи на те, що Великобританія вийшла з Європейського суду 31 грудня, до неї все ще будуть винесені рішення у справах, в яких вона брала участь до Brexit.

Нагадаємо, що раніше були названі міста Європи з найбруднішим повітрям. CE Delft розглядала 432 міста в 27 країнах Європейського союзу, а також Великобританії, Норвегії та Швейцарії.

Також повідомлялося, що тваринництво ЄС виробляє більше CO2, ніж автомобілі. Тільки в Європі тварини на фермах виробляють понад 500 млн тонн вуглекислого газу на рік, підрахували в Greenpeace.