ГоловнеСоціум

ЄС назвав перші препарати для лікування COVID-19

Єврокомісія включила п’ять перспективних препаратів в потенційне портфоліо ліків від СOVID-19. Про це повідомляє прес-служба ЄК.

Вже у жовтні список буде розширено щонайменше до десяти препаратів.

«Чотири з цих препаратів є моноклональними антитілами, які перебувають на стадії розгляду Європейським агентством з лікарських засобів. Ще один — імунодепресант, який має дозвіл на продаж, що може бути розширений для лікування пацієнтів з COVID-19», — сказано в повідомленні.

На цей момент п’ять препаратів знаходяться на просунутій стадії розробки і мають високий потенціал увійти в число трьох нових терапевтичних засобів від COVID-19, які отримають дозвіл на застосування до жовтня цього року.

Препарати з портфоліо отримають повний пакет наукового і фінансового супроводу — від досліджень, розвитку, відбору перспективних зразків і до швидкого регуляторного прийняття виробництва і використання в інтересах споживачів.

Нагадаємо, що раніше ВООЗ дала рекомендації щодо захисту від штаму Дельта. Рекомендується носити маску, дотримуватися соціальної дистанції, перебувати в провітрюваних приміщеннях, дотримуватися гігієни рук, уникати скупчення людей.

Також повідомлялося, що в МОЗ пропонують часткову обов’язкову вакцинацію. Обов’язковою вакцинацію пропонують зробити для школярів і працівників системи освіти.