ГоловнеСоціум

ЄС відкриє кордони для всіх вакцинованих

Єврокомісія має намір з 1 березня 2022 року скасувати обмеження на в’їзд для громадян усіх третіх країн, повідомляється на сайті ЄК.

На цей час планують запровадити оптимізований підхід, який повністю залежить від статусу мандрівника, а не від країни відправлення. Таким чином буде скасовано «зелений список» країн, громадян яких рекомендується вільно пропускати на територію ЄС.

Таке рішення ухвалили через те, що часті оновлення списку ускладнюють планування подорожей, а нові правила зроблять систему зрозумілішою.

«Зі зростанням масштабів вакцинації в усьому світі також є сенс скасувати обмеження на поїздки на основі статусу людини, а не країни, з якої він приїхав. Ця зміна відбудеться лише з 1 березня 2022 року, щоб дати країнам, які не входять до ЄС, час для подальшого підвищення показників вакцинації. Це також залежатиме від попередньої оцінки ситуації з вакцинацією за межами ЄС», — йдеться у заяві.

Зазначається, що вакциновані схваленим ВООЗ препаратом, але не Європейського агентства з лікарських засобів, мають пред’являти негативні тести на COVID.

Нагадаємо, Україна була включена до зеленого списку ЄС 15 липня, але через зростання захворюваності 9 листопада була виключена зі списку. З того часу країни ЄС самі ухвалюють рішення про умови в’їзду для українців.