ГоловнеПолітика

Єврокомісія представить проект паспорта вакцинації

У Брюсселі повідомили, що Єврокомісія 17 березня представить свій перший проект зі створення паспортів вакцинації в ЄС. Про це на брифінгу заявив офіційний представник ЄК Ерік Мамер.

Рішення про можливе практичне застосування паспортів вакцинації, в тому числі на міжнародному рівні, буде прийматися пізніше.

«17 березня Єврокомісія затвердить свої пропозиції про цей документ, який не буде називатися паспортом, а отримає назву «зелений електронний пропуск». Питання про його практичне застосування буде вирішуватися пізніше країнами ЄС», — зазначив Ерік Мамер.

Раніше в Єврокомісії заявляли, що на вирішення всіх технічних питань про введення в дію в ЄС паспортів вакцинації потрібно не менше трьох місяців. У цьому документі має відображатися не тільки факт вакцинації, але також інші медичні дані, пов’язані з імунітетом його володаря до COVID-19, включаючи факт перенесення захворювання в тій чи іншій формі, а також дати і результати ПЛР-тестів.

Єврокомісія має намір домагатися, щоб введення паспортів вакцинації допускало дискримінації громадян ЄС, які не пройшли вакцинації.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала уряди 27 країн-членів Європейського Союзу негайно приступити до технічної роботи з введення сертифікатів щеплень проти коронавірусу.