Соціум

Іграшки, які не можна купувати дітям, навіть якщо вони здаються цілком нешкідливими

Які іграшки можуть нашкодити вашій дитині.

Іграшки, які не можна купувати дітям, навіть якщо вони здаються цілком нешкідливими. Які іграшки можуть нашкодити вашій дитині.

Видео дня:

Коли ми вибираємо своїй дитині іграшку, то думаємо про те, чи сподобається вона йому. Але мало хто розмірковує над тим, чи може звичайний водяний пістолет завдати малюкові шкоди. Швидше за все, вам таке і в голову не приходило, але ж ця річ цілком може стати причиною травми. Сьогодні ми розповімо, які іграшки краще взагалі не купувати, інформує Ukr.Media.

Але ж вони здаються цілком нешкідливими…

Іграшки на батарейках

По-перше, навіть звичайні батарейки небезпечні для дітей, адже вони можуть протекти, а малюк випадково проковтне цю рідину. Але, як виявилося, маленькі так звані «таблетки», які часто використовуються в дитячих іграшках, ще небезпечніше, адже малюк може проковтнути їх цілком!

Зброя для дітей

З кожним роком моделі іграшкових пістолетів стають все більш реалістичними, а кількість дрібних детальок в них збільшується. Виходить, що всі ці «стрілялки» несуть вже реальну небезпеку, хоча спочатку були виготовлені для розваги. Коли дитина активно грає, вона навряд чи замислюється про запобіжні заходи. Якщо чадо надто активне, то варто пошукати йому менш травматичну іграшку, адже малюк ризикує поранитися.

Полімерні кульки

Ці маленькі круглі кульки кладуться виробниками в іграшки для того, щоб запобігти появі вогкості. Квадратні мішечки з наповнювачем можна знайти де завгодно. Коли малюк грає, він може випадково розірвати один з них і проковтнути пару кульок, а вони дуже небезпечні для організму! Всього лише одна така кулька може спровокувати непрохідність кишечника. Будьте уважні, купуючи нову іграшку своєму малюкові. Перед тим, як віддати йому її, перевірте, чи не залишилося десь полімерних кульок.

Музичні іграшки

Крім того, що звуки, що видаються музичною іграшкою, можуть набриднути дорослим і навіть почати їх дратувати, якщо музичний інструмент зовсім маленький, він може бути небезпечний для крихти. Варто бути обережними ще й тому, що такі речі можуть привести до порушень слуху у дітей.

Фосфорні іграшки

Всі види паличок і фігурок, які світяться в темряві, звичайно, привабливі для малюків. Часом складно сказати дитині «ні», коли вона просить купити її щось, що світиться і миле. Втім, якщо ви будете пильні і дитина гратиме тільки у вашій присутності, то можна і не відмовляти в покупці. Але намагайтеся не залишати чадо з фосфорними іграшками на самоті.

Магнітний конструктор

Дуже популярні іграшки, які, якщо вірити напису на коробках, можна давати дітям старше трьох років. Але насправді це небезпечно, оскільки малюки дуже часто ковтають металеві кульки! Це може призвести до непрохідності кишечника. Щоб не ризикувати, купуйте дітям конструктор, в якому великі деталі.

Звичайно, якщо ваш малюк дуже просить купити йому одну з перерахованих вище іграшок, то ви можете це зробити. Але будьте уважні і доглядайте за дитиною, коли вона грає.