ГоловнеСвіт

Іспанія мобілізувала армію через кризу міграції

П’ять тисяч нелегальних мігрантів з Марокко уплав дісталися до Сеути — іспанського анклаву на північному узбережжі Африки. Іспанія мобілізувала армію. Про це повідомляє Reuters.

Півтори тисячі мігрантів — діти. Групи мігрантів заповнили вулиці міста, відомо про випадки зіткнень з поліцією. Натовпи мігрантів також намагаються перетнути іспанський кордон.

Мобілізована армія і поліція Іспанії відправили назад у Марокко півтори тисячі мігрантів. За словами влади, вона має намір продовжувати повернення мігрантів на батьківщину, поки ситуація не стабілізується.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес терміново скасував свій візит до Парижа і відправився в Сеуту, пише El Pais. Санчес вважає ситуацію дуже серйозною, і закликав Марокко вирішувати кризу в дусі добросусідства.

«Територіальна цілісність кордонів Сеути і Мелільї, які також входять в ЄС, будуть захищатися за будь-яких обставин і всіма необхідними способами», — сказав Педро Санчес.

Нагадаємо, що в Середземному морі загинули 130 нелегальних мігрантів. До місця аварії висунулося судно Ocean Viking, однак багатогодинні пошуки не призвели до успіху.

Також повідомлялося, що біля Тунісу затонуло судно з мігрантами. Лише трьох осіб вдалося врятувати. Тіла 41 особи, що потонула, дістали з води, серед них — одна дитина.