ГоловнеПолітика

Канада запевнила Україну у своїй підтримці

Канада підтвердила незмінну підтримку України та готовність використовувати наявні інструменти для недопущення загострення конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба українського дипломатичного відомства.

У повідомленні наголошується, що заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сеник провів зустріч із заступником міністра закордонних справ Канади Сандрою МакКарделл.

Співрозмовники обговорили взаємодію з широкого кола питань, включаючи політичну та торговельну сфери.

«Сандра МакКардел підтвердила незмінну підтримку з боку Канади суверенітету та територіальної цілісності України та готовність до використання наявних інструментів для того, щоб не допустити загострення конфлікту на Донбасі», — сказано в повідомленні.

Особливу увагу сторони приділили загрозі посилення російської агресії проти України та конкретним крокам у рамках комплексного пакету стримування РФ від подальших агресивних дій.

Також сторони скоординували подальші кроки щодо підготовки до наступного етапу проведення переговорів з Ісламською Республікою Іран щодо забезпечення відповідальності винних та встановлення справедливості для жертв літака PS752 та їхніх родичів.

Раніше повідомлялося, що Канада не планує надсилати в Україну додаткові війська на тлі інформації про можливе вторгнення російських військ.