ГоловнеПолітика

Київ і Вашингтон ведуть діалог про збільшення допомоги

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба веде переговори з адміністрацією США про збільшення фінансової допомоги Києву до мільярда доларів. Про це повідомила прес-служба МЗС.

Видео дня:

«Я вже почав діалог з Конгресом і Адміністрацією США про те, що рівень фінансової підтримки України з боку Сполучених Штатів повинен досягти позначки в 1 мільярд доларів США на рік, і це повинно статися в найближчі роки. Для цього є всі політичні і оборонні передумови», — зазначив міністр.

Оскільки, додав Кулеба, значну частину цієї суми планують направити на сектор безпеки, в Конгресі США вже є багато сил, які підтримують таку ініціативу.

«Клуб держав, які отримують від США мільярд і більше доларів допомоги на рік — це «клуб обраних». Це краще від будь-яких загальних статусів, тому що це реальна практична допомога, і ми працюємо над її залученням», — наголосив дипломат.

Крім того, глава МЗС повідомив, що питання зміцнення протиракетної і протиповітряної оборони України належать до найбільш пріоритетних в діалозі Києва і Вашингтона.

Раніше Кулеба розповів, що три мільярди доларів кредитів США Україна направить на розвиток вітчизняної економіки.