Соціум

Кілька корисних продуктів та побічні ефекти, які вони викликають

Деякі корисні продукти мають побічні ефекти.

Кілька корисних продуктів та побічні ефекти, які вони викликають. Деякі корисні продукти мають побічні ефекти.

Що може статися з вашим організмом, якщо надмірно захопитися смачною і здоровою їжею?

Листова капуста

Капуста чудова, корисна у смаженому, тушкованому і квашеному вигляді. Це цінне джерело вітамінів і клітковини для вас. У чому її підступ? Вона змушує вашу перистальтику працювати активніше, іноді навіть занадто. З вами усе гаразд, ви абсолютно здорові, але до туалету вам доведеться ходити у кілька разів частіше, інформує Ukr.Media.

Квасоля і сочевиця

Вітаміни, мінерали і клітковина у бобових прекрасні для вашого організму. Але з досвіду багатьох людей відомо, що ці продукти викликають газоутворення і метеоризм. Відмовлятися від бобових зовсім не варто. Просто зменшіть їх денне вживання приблизно до 100 г (у готовому вигляді) і ви зможете уникнути неприємностей у животі.

Морква

Надмірне вживання моркви щодня може викликати пожовтіння шкіри. Це не жарт. Інше питання у тому, що ця особливість є досить індивідуальною, і рідко зустрічається. Вам не варто переживати з цього приводу, ви абсолютно здорові, але кількість моркви у раціоні доведеться скоротити.

Часник

За умови усієї своєї користі для запобігання серцево-судинних захворювань і застуди, часник володіє сильним, усім добре відомим запахом, який важко перебити. Запах буде менш сильним, якщо часник піддавати температурній обробці. Тому відмовтеся від сирого і сушеного часнику (у порошку) для ваших страв, але запікайте або варіть його, якщо не хочете позбавляти себе смаку і користі цієї рослини.

Кедрові горіхи

Кедрові горіхи можуть викликати після їжі відчуття металевого присмаку у роті. Присмак може тривати від пари годин до декількох тижнів. Це залежить від свіжості горішків і наявності у них консервантів. Іноді невелике прожарювання зерен дозволяє прибрати цей ефект. Ще дослідники пов’язують цей присмак з індивідуальною чутливістю організму. Тому, якщо після кедрових горіхів вам дуже сильно несмачно — перейдіть на інші горіхи і насіння.

Червоне вино

Ресвератрол у червоному вині чудово захищає вас від хронічних і вікових захворювань, але якщо зловживати цим напоєм, ви ризикуєте отримати одночасно зневоднення організму і набір ваги (у одному келиху вина 150 калорій). Крім того, вино може порушувати цикл сну. Тому обмежтеся лише одним келихом вина на день.

Шоколад

Шоколад є визнаним джерелом антиоксидантів, особливо багато їх міститься у 70 % шоколаді. Він регулює вагу, зміцнює серцеві м’язи і підвищує настрій. Але якщо ви схильні до печії після прийому їжі, майте на увазі: шоколад містить речовини, що провокують печію. Тому не захоплюйтеся ним під час чаювання.

Дика спаржа

Спаржа настільки багата на фолієву кислоту, що має милу особливість надавати вашій сечі різкий запах спецій. Не варто переживати, це абсолютно нормальне явище і з вами усе гаразд. Єдиний спосіб якось зменшити запах, якщо він вас турбує — пити більше води у ті дні, коли ви їсте це джерело вітамінів.

Буряк

Усі чули про зміну забарвлення сечі після вживання буряка у червоний або рожевий колір. Виявляється, що це трапляється приблизно у 10 % людей. Але ось що є цікавим: за результатами досліджень, до цього ефекту найбільше схильні люди, які відчувають дефіцит заліза у організмі. Зверніться до фахівців для обстеження, якщо крім цих симптомів ви часто відчуваєте втому і сонливість (ознаки дефіциту заліза, які зустрічаються найбільш часто).

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net