Здоров’я

Кілька несподіваних ефектів, які можна отримати від зеленого чаю

зеленый чайЛюди знають ще не про усі ефекти від зеленого чаю.

Кілька несподіваних ефектів, які можна отримати від зеленого чаю. Люди знають ще не про усі ефекти від зеленого чаю.

Видео дня:

За статистикою, зелений чай наздоганяє за популярністю каву — кожен другий житель великого міста надасть перевагу саме цьому напою, якщо улюбленого капучино не буде у меню. І тут немає нічого дивного, оскільки вміст кофеїну у зеленому чаї неймовірно високий, що й притягує справжніх кавоманів. Крім відмінних смакових якостей, зелений чай може похизуватися великим спектром використання, адже чай, виявляється, можна не лише пити, але і використовувати у побуті. Ми вирішили розповісти вам про небанальні ефекти від використання улюбленого зеленого чаю, можливо, зможемо вас здивувати, інформує Ukr.Media.

Ваші зуби стануть міцнішими

Так, так, це не міф, а справжнісінька реальність. Як стверджують деякі стоматологи, ферменти, що містяться у чаї, здатні загальмувати ріст бактерій, які зазвичай призводять до розвитку карієсу. Звичайно, це не говорить про те, що літри зеленого чаю вбережуть від походів до фахівця, проте ви можете провести свій експеримент і спробувати з’ясувати, який ефект надасть на зуби регулярне вживання смачного і, головне, корисного напою.

Вологість стане нижчою

Сухий чай також може бути корисним, не дивуйтеся. Ми підкажемо невеликий лайфхак, який зробить ваше життя трохи простішим. Вам знадобиться мішечок з тонкої тканини, який необхідно заповнити сухим листям зеленого чаю. Далі обираємо приміщення, яке ви хочете позбавити від підвищеної вологості. Вішаємо у кімнаті мішечок, а краще заготовляємо одразу декілька, і чекаємо приблизно добу — вже незабаром ви помітите, наскільки знизився рівень вологості після застосування такого простого засобу.

Опіки? Не чули

Немає під рукою сонцезахисного засобу? Не переймайтеся, вам допоможе улюблений зелений напій. Звичайно, властивості чаю не настільки потужні, як у спеціального засобу, тож чекати на дива не варто, і все ж таки відкриті ділянки шкіри можна захистити, протерши їх охолодженим напоєм без цукру. Деякі дерматологи навіть вірять, що зелений чай здатен знизити ризик виникнення раку шкіри. І ще один момент — якщо ви вирушаєте на відпочинок до країни, у якій спекотно, за кілька тижнів до від’їзду намагайтеся випивати кілька чашок якісного зеленого чаю на день. Тоді ви побачите, наскільки покращиться захист від сонця. У такий спосіб ви з меншою ймовірністю отримаєте важкі сонячні опіки.