Men's & Women's

Кілька важливих фактів про варикоз, які варто знати кожній дівчині

ногиДеякі факти про варикоз необхідно знати.

Кілька важливих фактів про варикоз, які варто знати кожній дівчині. Деякі факти про варикоз необхідно знати.

Відео дня:

Проблеми з венами — одне з найпоширеніших хронічних захворювань, на яке страждають жінки у всьому світі. Але, на щастя, якщо вчасно вжити заходів, проблему можна істотно зменшити або навіть зовсім усунути. Головне — почати займатися здоров’ям своїх вен якомога раніше і робити це регулярно, інформує Ukr.Media.

Спадковість — найбільший фактор ризику

Факторів, що збільшують ваші шанси отримати варикозне розширення вен, досить багато, але спадковість — перший і найбільш вирішальний. Більш ніж 80 % випадків варикозного розширення вен обумовлені спадковістю. Тому вам треба бути особливо уважними до свого здоров’я, якщо у вашій родині були випадки цього захворювання. Втім, такі фактори як підвищений рівень цукру у крові, зайва вага і вагітність теж впливають на ризик розвитку хвороби.

Варикоз може розвиватися не лише на ногах

Варикозне розширення вен, що розвивається через природний тиск маси тіла і сили тяжіння, дійсно найчастіше розвивається на ногах. Але інші форми варикозу можуть з’являтися на шиї, обличчі та інших частинах тіла. Навіть геморой, з яким зіштовхується більшість жінок після вагітності або настання старшого віку, також є формою варикозу.

Зміни у способі життя можуть знизити ризик

Підтримання оптимальної для вас ваги, уникнення сидячого способу життя і тривалого стояння, відмова від обтягуючого одягу і високих підборів — усе це прості дії, які можуть допомогти істотно знизити ризик розвитку захворювання. Якщо у вас немає генетичної схильності, цих заходів профілактики може бути цілком достатньо, щоб практично повністю захистити себе від розвитку варикозу.

Варикоз — не лише косметична проблема

Лікування потребують не усі варикозні вени, деякі з них можуть виявитися просто косметичною проблемою. Але важливо знати симптоми, за появи яких потрібно обов’язково звернутися до лікаря: тяжкість, біль, набряки, свербіж, печіння, оніміння, спазми і синдром неспокійних ніг. І, звичайно ж, обов’язково потрібно звернутися до лікаря, якщо на шкірі з’являються виразки.

Варикоз рідко розвивається лише у одній області

Погані новини: поява однієї розширеної вени істотно підвищує ризик розвитку венозної хвороби у іншому місці. Тому особливо важливо вживати заходів профілактики і регулярно обстежуватися у лікаря, якщо ви знайшли у себе розширену вену.