Соціум

Кілька важливих причин, через які варто частіше вживати банани

Банани приносять багато користі здоров’ю людей.

Кілька важливих причин, через які варто частіше вживати банани. Банани приносять багато користі здоров’ю людей.

Цей популярний серед людей фрукт багатий на вітаміни B6 і С, він є відмінним джерелом харчових волокон і марганцю. Але що це дає нашому здоров’ю?

Вітамін B6 легко засвоюється організмом, а у банані середнього розміру приблизно 25 % добової необхідної дози. Цей вітамін допомагає організму виробляти червоні кров’яні тільця, метаболізувати вуглеводи і жири у енергію, видаляти небажані хімічні речовини з печінки і нирок, підтримувати здорову нервову систему і метаболізувати амінокислоти. Вітамін B6 корисний для вагітних жінок, оскільки допомагає задовольнити потреби малюка, інформує Ukr.Media.

У цьому фрукті багато вітаміну С, який захищає тіло від пошкоджень клітин і тканин. За рахунок цього вітаміну організм краще засвоює залізо, а тіло виробляє колаген — білок, який скріплює наші шкіру, кістки і тіло. Вітамін С підтримує здоров’я мозку, виробляючи серотонін — гормон, що впливає на наші цикли сну, настрій, переживання стресу і болю.

У бананах багато марганцю, який допомагає організму виробляти колаген і захищає клітини від пошкодження вільними радикалами. Калій у банані сприяє здоров’ю серця і нормалізації артеріального тиску. Банани надають допомогу у травному процесі, оскільки містять багато клітковини. А розчинні і нерозчинні волокна допомагають контролювати рівень цукру у крові та позбавлятися від холестерину.

Банани містять крохмаль, який не перетравлюється і потрапляє у товстий кишківник. Це корисно для контролю ваги і збереження відчуття ситості. Можна сказати, що за рахунок трьох натуральних цукрів — сахарози, фруктози і глюкози — банани забезпечують нам гідний рівень енергії, при цьому забезпечуючи організм жиром або холестерином.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net