ГоловнеСоціум

Киян закликали пити воду з-під крана

У Київводоканалі заявили, що їх вода проходить всі стадії очищення і краща за бутильовану. Про це йдеться в повідомленні компанії, яке було опубліковано у Facebook.

«Вода, що подається Київводоканалом, проходить всі необхідні стадії очистки та знезараження, за її якістю постійно стежать наші фахівці як у процесі водопідготовки, так і в контрольних точках міської мережі. Якість водопровідної води відповідає чинним державним санітарним правилам і нормам, тому вода з-під крана точно буде чистою та безпечною для здоров’я», — йдеться в повідомленні.

Також у компанії заявили, що бутильована вода або та, що продається на розлив, і якою зараз частіше користуються для приготування їжі, не очищається належним чином, а виробники не дотримуються необхідних стандартів її виготовлення і не мають відповідних дозвільних документів.

У Київводоканалі також зазначили, що вода, яка централізовано подається в будинки киян з водопровідних станцій, має природний склад мінералів, необхідний для організму людини. У той же час, бутильована вода, яка є в продажу, часто майже не містить природних солей кальцію і магнію.

«Систематичне вживання виключно дистильованої або близької до неї води може призвести до ряду захворювань, пов’язаних з порушенням водно-сольового балансу організму», — заявили у Київводоканалі.

Також у повідомленні говориться, що 40% води в місті вже знезаражується без хлору, тому така вода ще більш якісна, смачна і не має сторонніх запахів.

Раніше повідомлялося, що в селищі під Києвом тисячі людей місяць живуть без води. Проблема з водопостачанням виникає в селищі щоліта, жителі навіть перекривали трасу, щоб звернути увагу на ситуацію.