Соціум

Кличко домовляється про закупівлю американських і європейських COVID-вакцин

Київ веде переговори з декількома виробниками про закупівлю вакцини від коронавірусу, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

«Столична влада веде переговори з кількома американськими і європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу. Я використовую всі свої іноземні контакти і зв’язки, для того, щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 млн доз препарату для вакцинації 500 тис. киян», — сказав Кличко.

Мер зазначив, що Київ готовий закуповувати вакцини за свій рахунок.

«Ми повинні запобігти поширенню хвороби. Захистити, перш за все, найбільш вразливі категорії населення. Лікарів, які рятують сьогодні хворих, людей похилого віку, працівників соціальних служб, працівників сфери освіти, фахівців комунальних підприємств критичної інфраструктури — транспортників, фахівців сфери житлово-комунального господарства. Правоохоронців, рятувальників та інших», — наголосив Кличко.

За його словами, вже є попередні домовленості з деякими виробниками вакцин, а столиця вже готова до вакцинації.

«Вакцина, яку придбає столиця, буде застосовуватися виключно безкоштовно і для певних категорій людей. Як тільки ми підпишемо контракт, я відразу проінформую про це киян, громадськість», — сказав Кличко.

Також він повідомив, що подає на розгляд депутатів проект рішення про внесення змін до програми Здоров’я киян на 2021, що дозволить закуповувати вакцину за рахунок міського бюджету.

Зазначимо, за минулу добу в Києві від коронавірусу видужала рекордна кількість пацієнтів — 2854, а з початку пандемії вилікувалися вже 55 тисяч осіб з понад 125 тисяч, 2260 — померли.