ГоловнеСвіт

Конгрес США підтримав розслідування про походження COVID-19

Ідея про проведення Конгресом США розслідування обставин поширення коронавірусу користується підтримкою законодавців від обох американських партій. Про це в ефірі Fox News заявив член Палати представників Джош Готтхаймер (демократ від штату Нью-Джерсі).

Раніше понад 200 конгресменів-республіканців почали вимагати від спікера Палати представників Ненсі Пелосі провести в Конгресі розслідування обставин поширення коронавірусу. Як уточнив Готтхаймер, багато демократів також домагаються цього.

За проведення розслідування виступає, зокрема, група американських конгресменів, до якої входять майже 30 демократів і приблизно стільки ж республіканців. Одним з її співголів є Готтхаймер.

«Думаю, ми з колегами дотримуємося єдиної думки щодо того, що в цьому питанні потрібно докопатися до суті і з’ясувати, як з’явився вірус. Це означає проведення розслідування», — резюмував Готтхаймер.

Напередодні розвідка Британії допустила штучне походження COVID-19.

Нагадаємо, в кінці березня було оприлюднено звіт Всесвітньої організації охорони здоров’я за підсумками місії фахівців в Ухань з метою з’ясувати походження коронавірусу COVID-19.

У документі найімовірнішою версією виникнення коронавірусу називалася теорія про те, що він виник у популяції кажанів, мутував і перескочив на людину через іншу тварину.

При цьому версію про те, що пандемія почалася з витоку COVID-19 з лабораторії Уханьского інституту вірусології, експерти ВООЗ назвали малоймовірною.

Низка держав, включаючи США, висловили стурбованість доповіддю експертів ВООЗ.