Здоров’я

Контролювати свій тиск можна, вживаючи певні продукти

Дослідження показують, що вживання зеленого або чорного чаю знижує артеріальний тиск. А ось кілька продуктів, що володіють цією дуже корисною для людини властивістю, інформує Ukr.Media.

Грейпфрут

Вживання цитрусових на зразок апельсинів, лимонів і грейпфрутів дуже корисне для серця. Дослідження показують, що грейпфрути пов’язані зі зниженням систолічного та діастолічного артеріального тиску у пацієнтів з гіпертонією. А ще це відмінне джерело вітаміну С, пектинової клітковини і антиоксидантів. Шкірка грейпфрутів містить багато поліфенолів, що інгібують альфа-глюкозидазу і допомагають боротися з гіпертонією.

Гранатовий сік

Він володіє антигіпертензивними, антисклеротичними і антиоксидантними властивостями. Гранатовий сік допомагає запобігати гіпертонію у пацієнтів з діабетом, оскільки пригнічує ангіотензинперетворюючий фермент. Гранатовий сік має виражену антигіпертензивну дію, і для отримання цього ефекту необхідно вживати його по 50-200 мл на день.

Банани

Пі час лікування гіпертонії велику роль відіграє калій, а у бананах дуже багато цього мінералу. Американські кардіологи вважають, що калій знижує напругу у стінках кровоносних судин, зменшуючи згубний вплив натрію. В цілому рекомендується вживати 4700 мг калію на день. У одному банані середнього розміру його близько 422 мг.

Часник

Ще один овоч, відомий своїм антигіпертензивним впливом. У часнику міститься аліцин — сполука сірки, що відповідає за здатність знижувати артеріальний тиск. Деякі дослідження навіть показували, що добавки з часником настільки ж ефективні, як і стандартні ліки проти гіпертонії.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.