Соціум

Корисні поради, які допоможуть убезпечити себе від хвороб під час відпустки

Під час відпустки варто бути більш уважними до свого здоров’я.

Корисні поради, які допоможуть убезпечити себе від хвороб під час відпустки. Під час відпустки варто бути більш уважними до свого здоров’я.

Так, пройтися босими ногами по пляжному піску — величезне задоволення. Але якщо ви відпочиваєте у незнайомому місці, краще скористайтеся пляжним взуттям — це убезпечить ноги від подряпин і невеликих ранок від гострих раковин або шматочків каміння та коралів, а також від укусів морських мешканців, наприклад, морських їжаків. Крім того, у деяких країнах морська вода може бути забруднена фекаліями тварин або бактеріями, які можуть викликати запалення подряпин, інформує Ukr.Media.

Обов’язково снідайте

Яким би не був ваш розклад, першим пунктом у ньому обов’язково повинен стояти сніданок — щільний і здоровий, багатий на білок і клітковину. Якщо ви відмовитеся від ранкової трапези, це призведе до стрибків цукру у крові, почуття голоду і занепаду енергії. Крім того, люди, які постійно пропускають сніданок, частіше набирають зайву вагу і важче її скидають.

Запасіться засобами від діареї

Навіть якщо у звичайному житті ви ніколи не зіштовхувалися з розладом шлунку, вирушаючи у подорож, запасіться засобами від діареї. По-перше, після перельоту, який часто призводить до зневоднення організму, нашому кишківнику часто потрібна допомога. А, по-друге, «діарея мандрівника» може розвинутися через незвичну їжу, воду і навіть повітря. Тож нехай краще таблетки будуть під рукою.

Мийте руки

Просте правило, яким, однак, багато людей нехтують: обов’язково мийте руки після повернення з вулиці, відвідування туалету, будь-якого контакту з рослинами і тваринами, а також перед їжею. І не торкайтеся обличчя, особливо рота, носа і очей, до того, як вимиєте руки.

Багато пийте

Одна з найсерйозніших проблем, з якою зіштовхуються люди під час відпочинку — зневоднення. Ознаки нестачі рідини у організмі «тихі», їх часто пропускають і вживають заходів лише тоді, коли ситуація стає по-справжньому серйозною. Тому стежте, щоб у вас завжди під рукою була пляшка води, і не забувайте постійно з неї пити.

Будьте уважними до укусів комах

Навіть укус звичного комара може викликати напад алергії, що вже говорить про більш небезпечних комах? Користуйтеся засобами, що відлякують кровосисних комах, тримайте під рукою засоби від алергії і обов’язково звертайтеся до лікаря, якщо помітите після укусу запаморочення, нудоту або запалення шкіри.

Будьте обережними з фруктами, овочами та водою

Не пийте і не використовуйте для вмивання та чищення зубів воду, безпека якої викликає у вас сумніви. Фрукти і овочі теж мийте лише бутильованою водою, її ж використовуйте для приготування чаю і кави. Крім того, намагайтеся не замовляти напої з льодом у тих регіонах, де стан води викликає підозри.

Їжте лише гарячу вуличну їжу

Автентична вулична їжа — одне з головних задоволень відпустки. Але для того, щоб новий гастрономічний досвід не перетворився на неприємності, обирайте лише ті страви, які пройшли достатню термічну обробку — смажені, запечені або варені. Для вашої ж безпеки.

Перевірте свої щеплення

Вирушаючи на відпочинок у незнайому країну, перевірте рекомендації щодо щеплень для тих, хто відвідує регіон. І у жодному разі не нехтуйте ними — це той самий випадок, коли краще перестрахуватися.

Внесіть у розпорядок дня післяобідній відпочинок

Дослідження підтверджують: люди, які регулярно відпочивають після обіду, довше живуть і рідше страждають на захворювання серця. На жаль, мало хто з нас може дозволити собі денний відпочинок у повсякденному житті, але побавити себе у відпустці просто необхідно!