ГоловнеПолітика

Кулеба: Ми готові до зустрічі нормандської четвірки

Київ хоче, щоб зустріч у нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція, Росія) відбулася якнайшвидше, і сподівається, що Кремль підтвердить свою участь у ній. Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в четвер, 9 вересня, на брифінгу.

«Ми готові до цієї зустрічі міністрів якомога швидше. Тобто змістовно нам непотрібно готуватися, тому що ми в будь-який момент готові до цієї розмови», — заявив міністр.

Він також додав, що сподівається, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров підтримає ідею зустрічі і візьме в ній участь.

«Підготовка зустрічі міністрів закордонних справ країн нормандського формату триває. Зараз ми намагаємося погодити, наші французькі і німецькі колеги намагаються узгодити прийнятну для всіх дату. Я дуже сподіваюся, що Сергій Лавров підтвердить участь у цій зустрічі, нам є про що говорити», — сказав Кулеба.

Раніше Кулеба заявив, що Україна буде основним союзником США в НАТО, а не поза Альянсом. Він нагадав, що під час візиту в США Президент Володимир Зеленський успішно заручився підтримкою Вашингтона щодо зміцнення обороноздатності України.