ГоловнеПолітика

Кулеба провів зустріч з Блінкеном

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з державним секретарем США Ентоні Блінкеном під час робочого візиту у Вашингтоні.

За словами Кулеби, Україна хоче, щоб візит президента Володимира Зеленського до США 30 серпня був продуктивним і приніс результати, які виведуть відносини України та США на наступний рівень.

«США діяли рішуче, коли Росія вдалася до ескалації уздовж нашого кордону і на окупованих територіях України всього кілька місяців тому. І з того часу у нас дуже динамічний діалог з адміністрацією Байдена. Я приїхав сюди, як сказав Ентоні, щоб підготувати візит мого президента у Вашингтон. Ми хочемо, щоб цей візит був продуктивним, мав багато результатів, які виведуть наші відносини на наступний рівень», — сказав Кулеба перед переговорами з Блінкеном.

Він додав, що це в інтересах не тільки США й України, але також в інтересах усього регіону, який він представляє, де повинна розвиватися демократія, досягатися процвітання і гарантуватися безпека.

У свою чергу Ентоні Блінкен зазначив, що радий вітати в Держдепі міністра Кулеба й українську делегацію.

«Дмитро і я тісно працювали разом останні шість місяців після мого вступу на посаду. Президент США Джозеф Байден очікує зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у кінці місяця. Ми сьогодні будемо обговорювати підготовку до цього візиту. У нас багато роботи, яка зараз триває», — вказав він.

Блінкен запевнив, що США абсолютно віддані незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

«Ми будемо і далі працювати разом заради сильної України, яка здатна захищати себе від зовнішньої агресії, але також просуватися вперед життєво необхідним шляхом реформ, які надалі зміцнюватимуть її демократію та економіку. Ми обговоримо і ряд інших спільних регіональних викликів», — зазначив держсекретар.

Нагадаємо, 4 серпня Кулеба і глава Офісу президента Андрій Єрмак прибули до Вашингтона для підготовки візиту Зеленського в США. Напередодні вони провели зустріч з радником Джо Байдена з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном.