ГоловнеПолітика

Кулеба закликав РФ сісти за стіл переговорів

Сісти за стіл переговорів, обговорити виведення військ із Криму та Донбасу та утриматися від нового вторгнення в Україну закликав Росію міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Україна залишається відданою Мінським домовленостям та мирному врегулюванню російсько-українського конфлікту. І ми закликаємо Росію взяти участь в обговоренні модальностей виведення її військ з Криму та Донбасу. Ми наполегливо закликаємо російське керівництво утриматися від ще однієї військової атаки на Україну та повернутися за стіл переговорів» , — сказав Кулеба у Стокгольмі на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ.

Міністр закликав РФ утриматись від спроб дестабілізації ситуації в Україні.

«Небажання Кремля поважати права суверенних держав повноцінно обирати їхнє майбутнє та механізми забезпечення безпеки залишається ключовим викликом для стабільності в Європі», — зазначив міністр.

Він підкреслив, що російське керівництво не має політичної волі у врегулюванні конфлікту на Донбасі, оскільки Кремль постійно відмовляється від конструктивного спілкування в рамках Тристоронньої контактної групи та в «нормандському форматі».

До цього Кулеба обговорив у НАТО механізми стримування Росії. Україна працює над співпрацею зі стримування РФ як з НАТО, так і окремо з країнами-членами Альянсу.