Соціум

Лайфхаки для комфортного літа

душВсі люблять літо, тому що тепло, але що робити, якщо настрій від неможливості поїхати на улюблене моречко і так на нулі, а тут ще й спека, та комарі заїдають? Ми розповімо про п’ять несподіваних лайфхаків, які допоможуть зробити літо абсолютно прийнятним і комфортним для життя, інформує Ukr.Media.

Видео для настроения:

Від нестерпної спеки — гарячий душ!

Інтелектуальний привіт від тих, хто не забув шкільний курс фізики! Температура, як майже все в цьому світі, — поняття відносне. Якщо ми заходимо в приміщення, де +26, з вулиці, де +36, то, зазвичай, з полегшенням говоримо: «Ой, як у вас тут прохолодненько!» І часто отримуємо у відповідь здивовані погляди знемагаючих від спеки мешканців даного простору. Загалом, якщо від спеки нічого не рятує, гарячий душ вам на допомогу! Температура тіла не підвищиться, звичайно, але розігріта водою шкіра почне активно випаровувати теплу вологу, реалізуючи другий приємний факт з області фізики: для випаровування потрібна енергія, тепло і є енергія. Отже, витрачаючи енергію на випаровування вологи, шкіра остуджується.

М’ятна ефірна олія, щоб заснути в спеку, відчуваючи прохолоду

Перевірено: рятувало навіть коли у квартирі +36! Якщо додати в ванночку для ніг (вода кімнатної температури, не холодна!) ложку солі з 5-7 краплями ефірної олії м’яти, після завершення процедури 20-30 хвилин всьому тілу буде… навіть холодно! Цього часу цілком достатньо, щоб влягтися зручніше і, обдуривши спеку, легко заснути.

Різати цибулю без сліз допоможе морозильна камера

Перед нарізкою покладіть цибулину в морозильну камеру на 10 хвилин. Холод сповільнить перехід, що міститься в цибулині води в газоподібний стан, і у вас буде кілька хвилин, щоб порізати овоч, але не закінчиться сльозами при цьому.

Від сверблячки після укусу комара врятує ложка

Зі сверблячкою від комариного укусу і розчісування до крові можна покінчити раз і назавжди. Все просто. Нагріваєте ложку на вогні від газової плити. Чекаєте рівно 20 секунд, щоб вона безпечно охолола. Потім прикладаєте до місця свербіння і тримайте, поки ложка не охолоне. Сверблячка більше не повернеться. Ніколи.

Якщо алергія на пилок, лягайте спати з вологим волоссям

Якщо у вас хронічна алергія на пилок квітучих влітку і навесні рослин, то мийте голову м’ятним шампунем перед сном щовечора. І лягайте спати з вологим волоссям. Чому це працює? Коли ви перевертаєтеся під час сну, ви просто вдихаєте пилок, який насипався на волосся під час сну. А якщо помити волосся на ніч, його просто не буде, а волога зволожить повітря і знизить алергічні реакції. І адже наволочку ви теж не міняєте кожен день, вірно? Тому в такому разі щоденне миття волосся перед сном повністю позбавить вас від задушливого чхання і кашлю від хронічної алергії на пилок щоранку навесні і влітку.