Men's & Women'sГоловне

Lamborghini відтворила перший екземпляр Countach

Автовиробник Lamborghini відтворив найперший екземпляр знаменитого суперкара Countach, складений у 1971 році. Проект приурочено до 50-річчя Countach. Про це повідомляє прес-служба Lamborghini.

Видео дня:

«Lamborghini Countach LP500 дебютував на Женевському автосалоні в березні 1971 року і дав відлік новій епосі не тільки в історії самої марки, але й загалом у сегменті суперкарів. Стрімкий клиновидний силует, плоскі панелі кузова, гільйотинні двері, що піднімаються вертикально, — свого часу машина мала ефект бомби, що розірвалася!» — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що серійний випуск Countach почався в 1974 році. До 50-річного ювілею Countach у Lamborghini вирішили заново побудувати оригінальний прототип.

Проект виконали на замовлення приватного клієнта в підрозділі Polo Storico, який відреставровує класичні марки машин, а на роботу знадобилося 24 тисячі людино-годин.

У компанії відзначили, що для відтворення авто використовували автентичні технології півстолітньої давності — по суті, відроджений Countach LP500 практично повністю складено вручну.

Для всіх механічних компонентів, як і в 1971 році, було використано оригінальні запчастини Lamborghini або відновлено деталі того часу.