ГоловнеСоціум

Леся – душа України: в Новограді презентували картини Артура Хачатряна

У Літературно-меморіальному музеї ім. Лесі Українки 11 вересня відбулось офіційне відкриття персональної виставки живопису та графіки художника Артура Хачатряна «Леся – душа України». Захід був приурочений 150-річному ювілею легендарної поетеси.

Експозиція являє собою своєрідну лабораторію художника, в якій поєднується роботи Всеукраїнських пленерів «Житомирська палітра», пейзажі Житомирщини та дебютували свіжі полотна, на які надихнула автора творчість Лесі Українки.

За словами автора, назва виставки також стала не випадковою і відображає щире почуття митця до нашої землячки, творчість котрої є душею України.
“Адже кожне слово поезії Лесі Українки пронизане щирістю та чистими почуттями любові. Ці нотки та емоції я намагався заклав у свої роботи, наче ілюстрації до Лесиних слів”, – розповів Артур.
Під час офіційного відкриття Артур Хачатрян подарував для фонду музею авторську картину за мотивами «Лісової пісні».

Відкриття виставки відбулось за сприяння ГО «Житомирської обласної общини вірмен “Єребуні”», зокрема члена правління общини і депутата Новоград-Волинської міської ради Юри Мірзабекяна та за підтримки міської ради в цілому.
Церемонія відкриття пройшла під музичний супровід Ярослава Зайця.

Гості заходу мали можливість поспілкуватись з художником, насолодитись його шедеврами.
Виставка буде експонуватися до середини жовтня.

Джерело: reporter.zt.ua