ГоловнеЗдоров’я

Лікар назвала симптом легкого перебігу COVID-19

Невролог, доктор медичних наук Маргарита Наприенко розповіла, що головним симптомом, що вказує на легкий перебіг захворювання може бути головний біль. Про це фахівець заявила в інтерв’ю Lenta.

За її словами, головний біль при коронавірусі може свідчити про легку форму захворювання.

«Міжнародні дослідження, що включають велику кількість пацієнтів — майже 55 тисяч, — показали, що наявність головного болю при COVID-19 не є для життя загрозливим симптомом. Навіть, скоріше, сприятливим. Іншими словами, головний біль при COVID-19 не асоційований з важкими наслідками», — пояснила невролог.

Вона зазначила, що є докази того, що пацієнти з регулярними головними болями до коронавірусу, під час захворювання цей симптом переносять набагато легше.

«Головний біль при СOVID-19 може походити на головний біль напруги (як ніби голова стиснута лещатами, але нудоти і блювоти при цьому немає), так і на мігрень», — додала лікар.

Вона підкреслила, що, якщо головний біль при коронавірусі супроводжується нудотою і блювотою, як при мігрені — це говорить про те, що протікання захворювання може бути важким.

Раніше в ВООЗ повідомили, що Дельта майже витіснила інші штами коронавірусу. «Індійський» варіант COVID став сильніше, ще заразнішим, і він перехоплює інші штами і віруси, зазначили в організації.