Здоров’я

Лікарі розповіли, що не усі кисломолочні продукти можуть приносити користь для здоров’я людей

молочкаКористь деяких кисломолочних продуктів є сумнівною.

Лікарі розповіли, що не усі кисломолочні продукти можуть приносити користь для здоров’я людей. Користь деяких кисломолочних продуктів є сумнівною.

Видео дня:

За словами дієтологів, деякі кисломолочні продукти краще не вживати у їжу регулярно, інформує Ukr.Media.

Відомо, що кисломолочна продукція є джерелом компонентів, які сприяють зростанню корисної мікрофлори у кишківнику, завдяки якій зміцнюється імунітет і здоров’я людини. Але фахівці зазначили, що не варто вважати усі кисломолочні продукти корисними для організму.

Зокрема, не є безумовно корисними кисломолочні вироби у вигляді йогуртів і сирків з різними смаками та наповнювачами. Їх потрібно сприймати у якості десерту через велику кількість рафінованих вуглеводів, пояснили експерти.

«Чим більше цукру у молочній продукції, тим гірше з неї буде засвоюватися кальцій», — попередили лікарі.

Також фахівці не вважають корисними кисломолочні продукти у їх знежиреному варіанті. У них може міститися крохмаль, що додається для густоти. Його засвоєння може збільшувати рівень цукру у крові.

Втім, дуже жирний продукт — теж не найкращий варіант. Фахівці порадили не захоплюватися сметаною з жирністю у 25-30 %, оскільки перетравлювати її буде важко як підшлунковій залозі, так і печінці.

Ще дієтологи радять не вживати кисломолочні продукти з тривалим терміном зберігання. Зазвичай це означає, що у них містяться добавки для придушення потенційно патогенних бактерій, ті ж антибіотики. Подібні інгредієнти можуть згубно позначатися на кишковому мікробіомі.