ГоловнеСвіт

Лондон закликав вакцинувати весь світ

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон має намір закликати лідерів Групи семи (G7) провести вакцинацію у всьому світі вже до кінця 2022 року. Про це пише Belfast Telegraph.

«Я закликаю своїх колег-лідерів G7 приєднатися до нас, щоб покласти край цій жахливій пандемії. Вакцинація усього світу до кінця наступного року стане найбільшим досягненням в історії медицини», — сказав він.

За словами глави уряду Британії, боротьба з COVID-19 є найбільшим завданням післявоєнної епохи, і саме лідерам G7 необхідно очолити «глобальне відновлення».

Це питання Джонсон має намір підняти на наступному тижні, коли G7 буде проводити чергову сесію під головуванням Великої Британії.

Під час майбутньої зустрічі прем’єр-міністр також розраховує обговорити необхідність збільшення виробництва вакцин від COVID-19, спробує домовитися про зниження бар’єрів для міжнародного поширення цих вакцин і про збільшення обміну надлишкових доз з країнами, що розвиваються, через ініціативу COVAX.

У повідомленні також підкреслюється серйозний фінансовий внесок Сполученого Королівства в COVAX. Канцелярія стверджує, що доставка 80 млн доз щеплень через цю програму не була б реалізована без вакцин шведсько-британської компанії AstraZeneca, яка виготовила 96% від зазначеної кількості доз.

Нагадаємо, половина дорослого населення Великої Британії вже отримала дві дози щеплення проти коронавірусу COVID-19.

Джонсон вакцинувався препаратом компанії AstraZeneca. Перше щеплення йому зробили 19 березня.