ГоловнеПолітика

Міністр оборони України розповів про домовленості з главою Пентагону

Між Україною і США на рівні міністрів узгоджені кроки практичної реалізації домовленостей щодо забезпечення оборони України, а також в кіберпросторі від існуючих і потенційних загроз. Про це заявив міністр оборони Андрій Таран за підсумками переговорів з міністром оборони США Ллойдом Остіном, пише Укрінформ.

За його словами, була досягнута домовленість розробити дорожню карту реалізації положень підписаної у Вашингтоні рамкової Угоди щодо стратегічних основ оборонного партнерства.

«Ми розглянули конкретні, найкритичніші проекти з розвитку фундаментальних можливостей Збройних сил України, які є важливими для забезпечення оборони нашої держави на суші, в повітрі, на морі, а також в кіберпросторі», — заявив Таран, додавши, що вже в наступному році можна буде побачити реальні результати реалізації досягнутих домовленостей між урядами України та США.

За словами глави Пентагону Ллойда Остіна, США мають намір підтримувати оборонну реформу в Україні до досягнення нею критеріїв членства в НАТО.

«Після саміту НАТО в червні 2014 союзники НАТО запевнили в підтримці України в її намірах стати повноправним членом НАТО. Ми залишаємося непохитними в підтримці оборонної реформи України, що буде сприяти досягненню критеріїв повноправного членства в НАТО», — зазначив Остін.

Глава українського оборонного відомства подякував уряду США за допомогу в реалізації завдань оборонної реформи і сприяння євроатлантичним прагненням нашої країни, а також за всеосяжну підтримку України у протидії гібридній агресії Російської Федерації.

«Ми очікуємо, що США і надалі підтримуватимуть нашу незалежність, нашу територіальну цілісність і всіляко усіма доступними методами стримуватимуть Росію від подальшого поширення агресії, від подальшого поширення збройного конфлікту, від переростання його в повномасштабну війну», — сказав Таран.

Як повідомлялося раніше, до Києва у вівторок, 19 жовтня, прибув глава Пентагону Ллойд Остін.