ГоловнеСоціум

Модернізація тепломережі: ЄБРР дає Києву €140 млн

Влада Києва спрямує 140 млн євро на модернізацію теплоенергетичного комплексу столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час підписання кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і договору гарантій, повідомляє прес-служба КМДА.

«Втілення програми допоможе підвищити енергоефективність і знизити споживання енергоресурсів — газу, електроенергії та води. Але головне — впровадження масштабних проектів модернізації дозволить поліпшити якість і надійність послуг для киян», — заявив Кличко.

Він додав, що проект дозволить впровадити сучасні технології в оновлення системи централізованого теплопостачання Києва.

Так, у рамках проекту, зокрема, передбачена установка на ТЕЦ-6 нових когенераційних установок, які за обсягами викидів в атмосферу відповідатимуть європейським стандартам. Буде здійснено реконструкцію неефективних котелень, що також дозволить знизити викиди парникових газів. Проект повністю відповідає політиці ЄС і заявленим кліматичним цілям України.

Також проект передбачає встановлення нової системи моніторингу та диспетчеризації (SCADA). Це єдина система контролю і збору даних у режимі реального часу, здатна аналізувати і контролювати роботу всього енергокомплексу і відстежувати його виробничі показники.