ГоловнеСоціум

МОЗ попередило про біологічні загрози

Глава МОЗ Віктор Ляшко заявляє, що на Україну в майбутньому чекають біологічні загрози, вирішувати які навчатимуть у новому президентському університеті. Про це він розповів у ході форуму Україна 30/

За його словами, в президентському Університеті інформаційної та кібербезпеки буде створений окремий кластер, присвячений вивченню біотехнологій, зокрема, протидії біологічним загрозам.

«Окремий кластер в Університеті президента буде присвячений біотехнологіям: біологічні загрози, хронічні неінфікційні захворювання, старіння населення, безліч збудників, які викликають захворювання у людей і тварин. Це всі ті загрози, до яких ми повинні готуватися», — сказав Ляшко.

Цей кластер включатиме Школу біотехнологій, Центр клінічних досліджень, Центр дослідження Єдиного здоров’я, Вищу школу медицини, BSL-3 лабораторію, Школу громадського здоров’я, Центр безпечного професійного розвитку.

Як повідомлялося, в ході форуму президента Володимир Зеленський підписав указ про створення університету, в якому вивчатимуть інформаційну та кібербезпеку, штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні, енергетичні технології та біотехнології.