ГоловнеЗдоров’я

МОЗ: Вакцинація від COVID знижує ризик госпіталізації у 15 разів

Вакцинація від коронавірусу знижує ризик госпіталізації у 15 разів. Згідно зі статистикою, усі вакцини, які використовуються в Україні, ефективно запобігають важкому перебігу хвороби. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ України).

Видео дня:

«За даними електронної системи охорони здоров’я за період з 10 травня по 3 серпня 2021 року, була зареєстровано 99 583 випадки захворювання українців на COVID-19. 662 з них, або 0,66%, були щеплені двома дозами. Серед 24 442 госпіталізованих тільки 95 осіб були повністю вакциновані. Це становить відповідно 0,39% від всіх випадків госпіталізації», — йдеться в повідомленні МОЗ України.

Зазначається, що це попередні дані, і вони не враховують безсимптомні захворювання і ті випадки, коли COVID-хворі не робили тестів і не зверталися за допомогою до медиків.

У відомстві додали, що в Україні за останні три місяці лише 0,7% пацієнтів з діагнозом коронавірус були щеплені двома дозами. І тільки 0,4% госпіталізованих були повністю імунізовані.

Станом на 3 серпня повністю вакцинованих у країні налічувалося близько 5,6%, а серед інфікованих було 0,7%, які отримали щеплення проти COVID.

Раніше МОЗ запропонував зменшити період між щепленнями. Щоб вакцинувати від коронавірусу більше громадян, у МОЗ радять робити другу дозу щеплення не через 28 днів, а через 14.

Додамо, що Україна до кінця року отримає 17 млн ​​доз Pfizer. Головний санітарний лікар Ігор Кузін закликав українців вакцинуватися вже зараз наявними препаратами, не чекаючи чергового спалаху епідемії.