ГоловнеПолітика

МЗС прокоментувало зміну представника США на саміті з Криму

Україна вітає участь міністра енергетики США Дженніфер М. Гренхолм у саміті Кримської платформи в Києві. Про це спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив у коментарі УНН.

«Надзвичайно важливо і символічно, що США будуть представлені на рівні президентської посланниці і члена уряду, зона відповідальності якого грає важливу роль у відносинах України і США», — сказав представник МЗС.

Ніколенко зазначив, що енергетика є одним з найважливіших пріоритетів американо-українського партнерства.

«Крім участі в саміті Кримської платформи і святкуваннях 30-річчя Незалежності, приїзд Дженніфер Гренхолм стане чудовою нагодою для наших держав обговорити питання енергетичної безпеки України та Європи в цілому, а також зусилля для боротьби зі зміною клімату», — уточнив він.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що представляти офіційний Вашингтон на саміті Кримської платформи буде не міністр транспорту США Піт Буттіджіч, а глава Міністерства енергетики США Дженніфер М. Гренхолм.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив, що одна країна відмовилася від участі в саміті щодо Криму через тиск з боку Росії.