ГоловнеПолітика

МЗС відповіло аудитору ЄС на доповідь про корупцію

Доповідь європейського аудитора Юхана Партса про корупцію в Україні охоплює 2016-2019 роки, з тих пір антикорупційні процеси в країні посилилися. Про це заявив прес-секретар МЗС Олег Ніколенко, повідомляє РБК-Україна.

Деякі висновки, які озвучив аудитор, дипломат вважає оціночними судженнями.

Видео дня:

Він навів кілька прикладів змін у боротьбі з корупцією в Україні.

«Кілька прикладів: українська влада запустила діяльність Вищого антикорупційного суду, «перезавантажила» Національне агентство з питань запобігання корупції, повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, посилила захист викривачів корупції, закрила низку прогалин у законодавстві, щоб підвищити ефективність антикорупційного контролю», — сказав Ніколенко.

Він запевнив, що влада має намір посилювати боротьбу з корупцією.

«Курс на повне викорінення корупції не змінити. Попереду багато роботи, щоб назавжди ліквідувати цілі корупційні екосистеми, які формувалися десятиліттями», — відзначив Ніколенко.

Крім того, речник МЗС анонсував прийняття Антикорупційної стратегії на період до 2025 року.

«Важливий момент. Напередодні чергового саміту Україна-ЄС ми спостерігаємо активізацію публічної риторики від деяких європейських сил. Хочеться вірити, що місцями відірвана від реальності критика про недостатній рівень реформ не має на меті замаскувати небажання рухатися далі на шляху європейської інтеграції нашої держави», — резюмував Ніколенко.

Нагадаємо, напередодні Партс заявив, що в Євросоюзі немає країн, де масштаби корупції були б такими ж, як в Україні.