Економіка

На угорсько-українському кордоні будують найбільший в Європі залізничний термінал

В угорському місті Фенешлітке неподалік від кордону з Україною почалося будівництво найбільшого в Європі інтермодального залізничного комбінованого терміналу East-West Gate (EWG). Це перший подібний об’єкт, який зводять за допомогою «зелених» технологій, пише Magyar Építők.

Термінал також обладнають власною мережею 5G. Передбачається, що продуктивність EWG, що будується на 125 гектарах, складе один мільйон TEU на рік. Завдяки об’єкту з’являться близько 140 нових робочих місць.

EWG стане найбільшим і найсучаснішим наземним інтермодальним терміналом в Європі, заснованим на зміні колії. Він зможе одночасно обслуговувати чотири поїзди довжиною 740 метрів.

Об’єкт буде працювати, використовуючи екологічно чисті технології. Індустріальний парк обладнають сонячними батареями і системою теплових насосів. У терміналі будуть використовуватися тільки електричні термінальні тягачі та електромобілі.

Очікується, що EWG зіграє ключову роль в доставці товарів між Азією і Європою альтернативним шляхом, забезпечуючи постачання швидше і більше за обсягом, ніж раніше.

Остаточна здача об’єкту планується в першому кварталі 2022 року. Інвестиції в розмірі 22 мільярдів форинтів (понад 61 мільйон євро) фінансуються з приватних джерел.

До цього стало відомо про те, що в Гонконзі відкрили підводний тунель за $6 млрд. Маршрут пролягає на глибині до 60 м під морським дном. Для прокладання тунелю була задіяна величезна бурова машина діаметром 17,6 м.

Також повідомлялося, що два українських архітектурних проекти виявилися в списку найкращих від Archdaily. Вони пропонують використовувати як майданчики для будівництва скелю і простір під землею.