Здоров’я

На якість нічного сну впливає навіть спосіб харчування

Харчування впливає не лише на наше здоров’я, але й на якість нічного відпочинку. Можливо, дієти погіршують наш сон? Давайте розберемося!

Видео дня:

Що таке інтервальне голодування

Ні, це не самокатування на кшталт «тиждень пити лише воду» (такі експерименти дуже небезпечні!). Просто доба розбивається на два періоди: 4-10 годин, коли можна їсти, і 14-20 годин, коли можна пити воду або чай. Інший варіант — один-два дні на тиждень споживати мало калорій (близько 500), інші дні харчуватися як зазвичай, інформує Ukr.Media.

Дослідження показують, що правильно вибудуване інтервальне харчування допомагає не лише схуднути, але й підвищити чутливість до інсуліну, запобігти запалення і поліпшити роботу серця.

Зв’язок інтервального голодування зі сном

З огляду на те, що за інтервального голодування в організму є час на відновлення, ви зазвичай не наїдаєтеся на ніч і шлунок працює краще, можна припустити, що й якість сну поліпшується. Так і є!

Ще один плюс такого харчування — підтримуються правильні 24-годинні циркадні ритми, особливо якщо «вікно їжі» припадає приблизно на одні й ті ж самі години щодня. Відповідно, ви швидше засинаєте, краще спите і встаєте відпочилою.

Прислухайтеся до себе

Довіряйте особистим відчуттям, тому що дослідження не дають гарантії, що ті чи інші норми працюють в усіх. Підберіть найбільш доречний час відходу до сну і прокидання.

Більше пийте

Це допоможе уникнути почуття голоду, сприятиме кращій концентрації і підніме настрій, а також добре вплине на сон.