ГоловнеСоціум

На Житомирщині презентували романтичну виставку графіки Артура Хачатряна

У Музеї історії міста Бердичева 8 жовтня відбулось офіційне відкриття персональної виставки графіки художника Артура Хачатряна «З любов’ю про любов». Захід приурочено до Дня художника, про це повідомляє 0412.ua.

Експозиція являє собою своєрідну лабораторію художника, в якій поєднується роботи з нотками романтики та любовної лірики, виконані в авторській манері.

На виставці представлено картини, які транслюють відносини, душевність та кохання, приправлені соусом поєднання вірменсько-українського колоритів. Перо, туш та сангіна змогли передати усі ці емоції.

“Кожна робота має свою історію та символізм. Я презентую графічні роботи, у яких закладений спектр моїх почуттів: сум, туга, війна, романтика, добро і звісно ж любов. Бердичів також не випадково став містом проведення. Адже у цьому затишному, хорошому та щирому місті я знайшов своє кохання життя”, — зазначив художник Артур Хачатрян.

Директор музею Павло Скавронський відзначив професіоналізм художника, а також передав подяку Артуру Хачатряну. У свою чергу художник подарував у фонд музею одну зі своїх авторських робіт.

Церемонію відкриття підтримала голова Бердичівської райдержадміністрації Людмила Димидюк.

“Мені надзвичайно приємно, що Бердичів приймає такого видатного митця, нагородженого у 2019 році заслуженою відзнакою «Честь і слава Житомирщини». Перед початком заходу мала можливість ознайомитися з представленими роботами. Сказати, що я вражена – це нічого не сказати. У кожній картині художника прихований глибокий зміст. Нехай вони служать натхненням та взірцем для художників-початківців Бердичівщини. Задоволена, що мала можливість долучитися до прекрасного, а головне – познайомитися особисто з такою талановитою людиною, як Артур Хачатрян. Щира вдячність усім, хто долучився до організації проведення виставки. Ми завжди раді приймати талановитих митців на теренах Бердичівського району”, — зазначила пані Людмила.

Художника також відзначили Почесною грамотою міської ради.

Зазначимо, що виставка відбулась за сприяння ГО “Житомирської обласної общини вірмен “Єребуні””, зокрема, члена правління общини, голови Швайківської ОТГ Габріеля Мкртчяна та Бердичівської міської ради.

Церемонія відкриття пройшла під музичний супровід бердичівлянина Ігоря Поплавського.

Триватиме виставка до 10 листопада у виставковій залі Музею історії міста Бердичева.