ГоловнеПолітика

Найбільше українці довіряють Зеленському і Кличку — опитування

Рейтинг довіри до політиків очолюють Президент Володимир Зеленський і лідер партії УДАР Києва Віталій Кличко. Про це свідчать результати опитування соцгрупи Рейтинг.

Так, Зеленському довіряють 46%, а Кличку — 33% опитаних.

Далі в рейтингу йдуть: Володимир Гройсман — 32%, Дмитро Разумков — 31%, Юлія Тимошенко — 29%, Петро Порошенко — 23%, Юрій Бойко — 23%, Арсеній Яценюк — 22%, Арсен Аваков — 22%, Денис Шмигаль — 16%, Віктор Медведчук — 15%.

Також соціологи з’ясували ставлення українців до посилення карантину.

Відзначається, що 63% опитаних підтримують введення жорсткого карантину, якщо захворюваність на коронавірус істотно зростатиме. 61% очікують, що поширення вірусу зменшиться в результаті введення локдауну.

Найбільше карантин підтримують респонденти старшого віку, жінки, а також ті, хто стежать за новинами про пандемію.

Крім того, 84% вважають, що в Україні в першу чергу не вистачає порядку, навіть якщо це обмежить деякі свободи. Тільки 11% відповіли, що країні не вистачає свободи, навіть якщо це зменшить порядок. Запит на порядок зараз знаходиться на найвищому рівні з 2017 року.

Дослідження проведено 26-28 березня методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера серед 2 500 респондентів старше 18 років по всій Україні.

Відзначимо, напередодні Кличко анонсував посилення карантинних обмежень у Києві з 5 квітня.