ГоловнеЗдоров’я

НАН спрогнозувала хід епідемії COVID в Україні

Національна академія наук спрогнозувала розвиток епідемії COVID-19 в Україні на час із 28 липня по 10 серпня. Про це повідомляє прес-служба НАН.

Протягом останніх двох тижнів в Україні зростає захворюваність. Водночас темпи поширення інфекції поки є помірними, але ризики значного прискорення зростання досі є високими через Дельта-штам COVID-19.

«Ситуація в Європі є напруженою. Майже у всіх європейських країнах захворюваність або швидко зростає, або вже на високому рівні. Протягом останнього тижня зростала частка штаму Дельта в секвентованих зразках країн Європейського Союзу. У деяких з них частка цього штаму за останній тиждень уперше перевищила 50% — у Франції, Бельгії, Італії, Греції, Нідерландах, Данії, Чехії, Словаччині, Швеції, Словенії, Австрії, Ісландії», — сказано в повідомленні.

Згідно із прогнозом НАН, в найближчі два тижні середня кількість нових заражень в Україні збільшиться з 581 на добу до 638 ​​протягом тижня 28 липня — 3 серпня та 735 протягом тижня 4-10 серпня.

Водночас середнє репродуктивне число R (кількість випадків зараження однією людиною інших) в Україні зараз 1,07, це нейтральна тенденція, в Києві — 1,05.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до нової хвилі пандемії. У деяких аспектах боротьби з коронавірусом українська медицина є краще готовою, ніж європейські країни, вважає Президент.