Men's & Women's

Навіщо жінці потрібен серотонін і як він впливає на зовнішність

Що таке серотонін і де його взяти.

Навіщо жінці потрібен серотонін і як він впливає на зовнішність. Що таке серотонін і де його взяти.

Кожна жінка знає, як непросто доводиться навесні. Нестача вітамінів може викликати апатію і нудьгу, тому після зими потрібно якомога ретельніше стежити за своїм раціоном. Але цього мало. Через сухість в приміщеннях слабка стать відчуває, що швидше втомлюється, та й перепади настрою дають про себе знати. Як допомогти собі увійти в колію?

Що таке серотонін і як він пов’язаний зі здоров’ям

Навесні доводиться частіше стикатися з вірусами і застудою. Це все відбувається через те, що імунітет ослаблений, а вітамінів ми в належній кількості не отримуємо. Організм знаходиться на межі своїх можливостей і просто намагається вижити. Цікаво, що саме в цей період зафіксовано найбільшу кількість розлучень і навіть візитів до психолога, інформує Ukr.Media.

Дівчата помічають, що їх зовнішність в цю пору змінюється: шкіра тьмяніє, а часом навіть починає випадати волосся. Крім того, є тенденція до набору ваги.

Чому так відбувається? Все через брак серотоніну! Цей так званий гормон щастя, який заряджає енергією організм! Саме від нього залежить настрій, якість сну, лібідо і навіть харчові звички!

Якщо серотоніну в організмі недостатньо, то можуть виникнути проблеми зі здоров’ям, оскільки організм починає працювати гірше, ніж зазвичай.

Де взяти серотонін

Отже, для підтримання жіночої привабливості і краси потрібно зробити так, щоб організм виробляв більше серотоніну природним шляхом. Що потрібно для цього робити?

1. Висипатися

Важливою умовою є лягати спати одного дня, а прокидатися вже в інший. Візьміть собі за правило засипати до одинадцятої вечора. Від цього залежить ваше самопочуття вранці.

2. Пийте достатню кількість води

Сухість в приміщеннях призводить до зневоднення організму, тому потрібно пити воду, щоб ваша шкіра виглядала здоровою і зволоженою.

3. Займайтеся спортом

Почніть хоча б з невеликої щоденної зарядки і якомога більше ходіть пішки.

4. Частіше бувайте на сонці

Якщо людина рідко буває під сонячними променями, вона ризикує отримати поганий настрій або навіть депресію. А сонячне світло збільшує рівень серотоніну!

5. Слідкуйте за харчуванням

Для нормальної взаємодії між нервовими клітинами потрібен серотонін. Щоб він почав вироблятися, додайте до раціону продукти з високим вмістом триптофану. Їжте горіхи, м’ясо курки та індички, лосось, сир, йогурт, гриби, соєві продукти, кунжут і сири.

Якщо ви будете слідувати цим простим порадам, то незабаром помітите, що покращиться не тільки ваше самопочуття, але і зовнішній вигляд. Будьте здорові!

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net