ГоловнеПолітика

Названа дата візиту Санду в Україну

Президент Молдови Майї Санду здійснить свій перший закордонний візит в Україну. Він відбудеться 12 січня цього року. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України, дипломатичний радник Президента Ігор Жовква в статті для Дзеркала тижня.

«Новий рік почнемо з перезавантаження двосторонніх відносин з Молдовою — 12 січня відбудеться офіційний візит в Україну новообраного президента Маї Санду, який стане для неї першим з моменту обрання», — зазначив він.

Жовква також повідомив, що держави Північної Європи і країни Балтії — надійні союзники України, з якими планують підтримувати динаміку активних контактів і взаємодії.

«Розраховуємо на плідну співпрацю зі Швецією як Діючим головою ОБСЄ в 2021 році, з Норвегією — як непостійним членом Ради Безпеки ООН в 2021-2022 роках. Будемо зберігати динаміку інтенсивних контактів з Литвою — в 2021 році плануємо проведення Ради Президентів України та Литовської Республіки», — додав Жовква.

Він також розповів, що важливим стратегічним партнером України залишається Польща і дипломати продовжують підтримувати курс, спрямований на розвиток міцних економічних, політичних відносин і в сфері між країнами.

Нагадаємо, президент Молдови Майї Санду планувала відвідати Україну в січні з першим офіційним візитом як глава держави.