ГоловнеПрогрес

Названі терміни місії Артеміда-1 до Місяця

У рамках програми Артеміда в лютому наступного року на орбіту Місяця за допомогою ракети-носія Space Launch System буде запущено космічний корабель Orion. Про це повідомив керівник місії Артеміда-1, представник NASA Майк Сарафін, пише Інтерфакс-Україна.

Видео дня:

«Що стосується пускового вікна, ми плануємо вікно тривалістю близько 15 днів в лютому. У разі запуску ракети в першій половині цього періоду, місія буде вважатися так званою тривалою місією. Вона триватиме близько шести тижнів, протягом яких корабель проведе більше часу на ретроградній орбіті, щоб підготуватися до наступних зниження і приводнення. У разі запуску ракети в другій половині відведеного періоду, місія буде вважатися короткою і триватиме чотири тижні. Ми точно знаємо тривалість кожного варіанта місії. Її формат залежить від дня запуску і цілей, які ми перед собою ставимо», — розповів він.

Нагадаємо, угоду про участь в програмі Артеміда 15 жовтня 2020 року підписали 8 країн — США, Великобританія, Італія, Канада, Австралія, Японія, Об’єднані Арабські Емірати і Люксембург. До програми також приєдналася Україна.

Головне завдання програми — безпечне повернення людини на місячну поверхню в 2024 році, а також будівництво навколомісячної станції і підготовка умов для можливої ​​колонізації Місяця.