ГоловнеПолітика

Названі учасники саміту перших леді та джентльменів у Києві

У Київському саміті перших леді та джентльменів, який відбудеться 23 серпня, візьмуть участь перші леді Латвії, Литви, Сербії, Лівану, Ізраїлю, Німеччини, Хорватії, Коста-Ріки, Бразилії, дружини президента Європейської Ради та України. Про це на брифінгу в п’ятницю, 20 серпня, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Станом на зараз у нас є 10 перших леді, які підтвердили свою участь, разом з пані Оленою (Зеленською, — ред.) — 11. Тобто, 11 перших леді візьмуть участь у першому установчому саміті — Київському саміті перших леді та джентльменів. Це — перші леді Латвії, Литви, Сербії, Лівану, Ізраїлю, Німеччини, Хорватії, Коста-Ріки, Бразилії і дружина президента Європейської Ради, тобто голови Європейського Союзу», — зазначив він.

При цьому Кулеба уточнив, що через пандемію COVID-19 частина учасників приїде до Києва, а частина — братиме участь в онлайн-форматі.

«Але на статус учасників це не впливає, і саміт пройде успішно», — зазначив глава МЗС.

Крім того, він поінформував, що до саміту в Києві приєднаються також американський есеїст і мислитель Насим Талеб та афганська режисерка Сахра Карімі, яку Україна евакуювала з Кабула.

Нагадаємо, в Києві 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів. Захід організовано з ініціативи першої леді України Олени Зеленської.