ГоловнеПолітика

Названо дату позачергового засідання Ради

Верховна Рада проведе відразу два позачергових засідання 30 березня. Про це заявила заступник голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Позачергових засідань буде два, і відбудуться вони 30 березня, у вівторок. Одне із засідань ініціюватиме Президент», — сказала Кравчук.

Вона додала, що порядок денний цих засідань буде насиченим, більшість законопроектів запропонує до розгляду Президент.

«Переважно це законопроекти економічного блоку. По-перше, це законопроект Президента про виплату 8 тис. грн для підприємців, які зараз на карантині і не працюють у червоних зонах. Також мова йде про пакет законопроектів, які стосуються амністії капіталів, які Президент подав до Верховної Ради кілька тижнів тому», — пояснила Кравчук.

Також Рада має намір «розблокувати велику приватизацію». Законопроекти були на порядку денному минулого пленарного тижня відразу після питань про земельну реформу.

«І є низка законопроектів, які невеликі, але теж важливі. Один з них — про «пакунок малюка», який повинен розблокувати тендери на Prozorro, щоб можна було наступну партію «пакунків» закупити. Частина законопроектів стосується правоохоронної діяльності і відповідальності за порушення правил пожежної безпеки. Також буде розглядатися один з урядових законопроектів — 4540: він стосується адмінвідповідальності за порушення самоізоляції і маскового режиму», — говорить депутат.

Нарешті, Верховна Рада має намір розглянути проект постанови Про засудження подій, що сталися 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України, а також звіт силовиків щодо події.

«Цю частину ініціюватимуть народні депутати, і завтра (25 березня. — Ред.) будемо починати збирати підписи», — підсумувала Кравчук.

Нагадаємо, що раніше партія Слуга народу ініціювала позачергове засідання парламенту, щоб дати оцінку «актам вандалізму» під Офісом Президента.

Як повідомлялося, минулої суботи біля Офісу Президента пройшла масштабна акція протесту. Її учасники обстріляли будівлю з піротехніки. При цьому вони висунули вимоги, серед яких — звільнення активістів, відставка Генпрокурора і глави МВС.