ГоловнеПолітика

Названо головна умова зустрічі Зеленський-Путін

Президент України Володимир Зеленський має намір провести зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб підняти питання анексованого Криму і ОРДЛО. Однак у Кремлі відмовляються обговорювати цю тему. Про це заявив прес-секретар Зеленського Сергій Никифоров у програмі Погляд з Банкової.

«Ви ж чули позицію російського президента — що вони готові зустрічатися, але питання Криму на порядку цієї зустрічі виносити не готові. А навіщо тоді зустрічатися?.. Яка тема зараз у відносинах Росії і України важливіша від окупації Росією окремих територій України? Тому, дійсно, є воля президента України зустрітися особисто з президентом Росії — в будь-який час, в будь-якому місці в рамках нейтральної території», — сказав Никифоров.

Він зазначив, що ведеться питання зустрічі Зеленського і Путіна. Однак у даному випадку останнє слово за главою Кремля.

«Треба, щоб на цій зустрічі стояло питання про окупацію Росією частини території України. Тому розмова і контакти щодо цієї зустрічі на якомусь рівні дійсно підтримуються, але треба обов’язково домогтися того, щоб це найголовніше питання було винесено на порядок денний, чого РФ, звичайно, не хоче», — наголосив Никифоров.

За його словами, зустріч залежить, за великим рахунком, від Росії: «Чи згодна вона говорити про те, що накоїла, і як Путін збирається це все виправляти».