ГоловнеСоціум

Німеччина прийме на лікування 15 українських військових

У київський аеропорт Бориспіль прилетів літак з Німеччини, який забере на лікування 15 поранених українських військових. Про це повідомляє посольство ФРН в Україні.

«Сьогодні великий день, бо літак Бундесверу транспортує до Німеччини поранених українських солдат», — йдеться в повідомленні.

Українські військові проходитимуть лікування в госпіталях Бундесверу в Берліні, Кобленці, Ульмі та Гамбурзі.

Поранених військовослужбовців ЗСУ доставить спеціально обладнаний Airbus A310. Літак може перевозити хворих і поранених на великі відстані і застосовується в Бундесвері для рятувальних операцій.

«У польоті можна проводити інтенсивну медичну допомогу за найсучаснішими стандартами. Крім шести реанімаційних пацієнтів, у лежачому положенні ще можна транспортувати 38 хворих», — відзначили в посольстві.

Зазначено, що за шість років у Німеччині пройшли лікування 136 українців. Німецькі лікарі надають допомогу в лікуванні тривалих травм.

«Медична служба є центральною темою німецько-українського співробітництва у військовій галузі. Німеччина бере участь не тільки в лікуванні та реабілітації, а й докладає зусиль для забезпечення найкращих умов праці в українських військових госпіталях. В рамках навчальної допомоги українські медичні працівники також регулярно беруть участь у спеціальній лікарській підготовці і підвищенні кваліфікації в госпіталях Бундесверу», — резюмували німецькі дипломати.