ГоловнеСоціум

Німеччина відкриє кордони для українців

З 18 липня всі українці зможуть в’їжджати в Німеччину. Про це з посиланням на уряд Німеччини повідомляє DW.

Країна оновила перелік третіх країн, з яких дозволено безперешкодно в’їжджати на німецьку територію, — 16 липня додали Україну і Саудівську Аравію.

Тепер з 18 липня всі резиденти України зможуть безперешкодно відвідувати Німеччину. Особу вважають резидентом конкретної країни, якщо вона постійно проживає там не менше шести останніх місяців.

У цьому списку, крім України, є ще 27 країн світу. В’їзд із інших третіх країн, яких немає в цьому списку, дозволений тільки в тому випадку, коли людина в них проживає, є повністю щепленою від коронавірусу або якщо її перебування на території ФРН є обґрунтованим поважними причинами.

Водночас внесення країни в перелік таких, з яких дозволено в’їжджати, не звільняє мандрівників від обов’язку надавати актуальний негативний COVID-тест. У свою чергу, інші країни — члени ЄС можуть також вимагати піти на самоізоляцію та зробити повторний тест.

Нагадаємо, що раніше Україну включили в «зелений перелік» ЄС, але потрапляння України в «зелений список» ще не означає, що автоматично є можливість для в’їзду туристів, кажуть в МЗС.