ГоловнеПолітика

Німецькі Зелені за поставку зброї Україні

Співголова німецьких Зелених Роберт Хабек розкритикував німецький уряд за небажання постачати озброєння Україні, повідомляє Spiegel.

«Німецький уряд постачає танки, ракетні частини і підводні човни таким країнам як Єгипет, розпалює громадянську війну в Ємені, яка є одним з найбільших гуманітарних катастроф нашого часу. Але Україні, що зазнала нападу, не поставляють ні транспорт для перевезення поранених, ні прилади для розмінування, ні списані позашляховики або прилади нічного бачення. Я не розумію, як такою політикою можна ще й хвалитися», — сказав Хабек.

Німецький політик недавно відвідував Київ і після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським заявив, що запит керівництва України про оборонну зброю є виправданим.

«Це стратегічний аналіз. Ситуація в Україні носить для Європейського Союзу, його свободи і безпеки вирішальне значення. Україна має цілу низку внутрішньополітичних проблем, перш за все корупцію. Однак населення вибрало ліберальну демократію. За цей політичний курс люди втрачали свої життя на Євромайдані. Росія відреагувала анексією Криму і розпалюванням війни на Донбасі. Мій візит був покликаний нагадати, що боротьба України — це боротьба самої Європи», — пояснив Хабек.