ГоловнеПолітика

ООН готується призупинити миротворчі місії

ООН готується до можливої ​​зупинки миротворчих місій в усьому світі. Про це повідомляє Reuters.

Операції можуть бути припинені, якщо Генасамблея ООН не зможе узгодити новий бюджет в розмірі 6 млрд доларів на рік до 30 червня.

Деякі дипломати пояснюють затримку в досягненні угоди змінами в процедурі переговорів, проблемами з логістикою і жорсткими переговорами між Китаєм і західними країнами.

У свою чергу глава відділу стратегії управління, політики і дотримання вимог ООН Кетрін Поллард заявила, що 12 миротворчих місій всесвітньої організації, більшість з яких знаходяться в Африці і на Близькому Сході, рекомендували почати розробку планів дій на випадок, якщо новий бюджет не буде прийнятий вчасно.

«Водночас ми як і раніше сподіваємося і впевнені, що держави-члени завершать свої переговори», — підкреслила Поллард.

Якщо ж 30 червня буде пропущений крайній термін, то генсек Антоніу Гутерріш зможе витратити гроші тільки на охорону активів ООН і забезпечення захисту персоналу і миротворців.

Нарешті, глава миротворчих сил ООН Жан-П’єр Лакруа пояснив, що місії будуть сильно обмежені і не зможуть здійснювати такі заходи, як захист цивільного населення, допомога в боротьбі з COVID-19 і підтримка політичних зусиль і посередництва.

Нагадаємо, що раніше в ООН заявили про переслідування і тортури в Криму. У доповіді ООН зазначається застосування тортур для самообмови, переміщення незаконно засуджених в Росію, а також безкарність російських силовиків.